Fred Phelps döende och bannlyst

Fred Phelps döende och bannlyst

fred-phelpsFred Phelps är ett namn som kanske inte alla i Sverige känner till, även om han fått en del uppmärksamhet här. Skälet är att han hatar Sverige av hela sitt hjärta. Phelps leder, eller ledde, den amerikanska frikyrkan Westboro Baptist Church, som har en något annorlunda tolkning av bibeln och det kristna budskapet. I korthet går det ut på att gud hatar i stort sett hela världen för att den är så syndfull och ogudaktig, då homosexuella får leva. Att säga att kyrkan och dess medlemmar är fulla av hat är som att säga att solen är lite småljummen. Fred Phelps grundade Westboro Baptist Church, och har varit dess förgrundsfigur i decennier, men inte nu längre.

Hans son Nathan Phelps, som sedan länge brutit med familjen, då han inte är galen, meddelar att Fred Phelps ligger döende på sjukhus. Men inte nog med det; han vet också att Phelps bannlysts av Westboro Baptist Church – den kyrka han grundade! Skälet till hans bannlysning är inte helt klarlagt, men enligt uppgift beror det på att Phelps argumenterade för att Westboro Baptist Church skulle bli lite snällare mot sina medlemmar, något som inte togs väl emot. Westboro Baptist Church varken bekräftar eller förnekar att Phelps blivit bannlyst.

Att glädja sig åt att någon ligger döende är kanske inte helt rumsrent, men med tanke på hur mycket hat och ondska Fred Phelps spridit under flera decennier, där han bland annat lett högljudda protester mot olika begravningar, så är det svårt att känna så värst mycket sorg.

faza657