Ordna dina smycken med en smyckeskrin

Ordna dina smycken med en smyckeskrin

De flesta köper nya smyckeskrin och försöker sedan ordna sina smycken i dem. Detta är fel strategi. Istället måste du sortera smyckena först så att du vet om du behöver fler halsbandslådor eller ringfack, mindre fack eller större.

Så här ordnar du smycken korrekt Sortera dina smycken innan du handlar efter en smyckesarrangör

För att ordna smycken effektivt ska du först sortera smyckena efter typ: halsband, ringar, broscher, armband och örhängen. Gör separata högar för andra ovanliga föremål som hatpins, gem barrett eller anklets. Sortera nu de enskilda högarna. Lägg små örhängen i en hög och stora örhängen i en annan. Feta halsband ska skiljas från fina strängar.

Separera alla värdefulla bitar eller viktiga familjeöverdrag. Detta ska förvaras i ett hemmaskåp eller säkert. Du vill inte riskera att förlora dessa värdesaker. Stycken i sterlingsilver bör rengöras och poleras och sedan förvaras i en sammetpåse för att förhindra att de suddas.

När du sorterar, ta fram brister eller hopplöshet. Överväg inte att träffa vänner eller vem du inte har använt på flera år. Om ett trasigt smycke kan repareras och du fortfarande vill ha det, lägg det åt sidan för att fixa det senare. Slutligen, beräkna hur många bitar som är kvar av varje stil och typ.

Högerstorlek hjälper till att organisera smycken

Med din lista över smycken stilar och kvantiteter, börja leta efter en smycken förvaringslåda, smyckeskrin eller smycken arrangör som passar dina behov. Ditt mål är att ordna varje smycke så att det har en plats att gå i slutet av dagen. Varje par örhängen måste vara i sitt eget fack eller hänga i en krok. Halsbandet ska ligga platt och rakt eller hänga dem på en krok. Tjocka armband kan sätta platta armband och löst kan de vara platta eller hängda. Ringen ingår i ringdelaren eller i ringstolpen. Stora, styva örhängen som inte passar in i fack kan läggas platt i en halsbandslåda eller stolpar kan sättas i ringavdelarna för att hålla dem säkra.

Enkla steg för att hålla smycken organiserade

När du väl har gått igenom den första processen med att organisera dina smycken är det enkelt att hålla din samling i bra form. Ta bort dina smycken när du tar bort dem på natten, var noga med att återföra dem till rätt fack. Lite tid nu sparar lite extra tid på morgonen när du klättrar för att hitta örhängen som matchar din outfit.

Den årliga granskningen är den andra nyckeln till en smyckenorganisation. Skicka ut din samling en gång om året och redigera skadade smycken. Du bör också bli av med smycken som du inte har använt nyligen eller inte gillar längre. Att göra en årlig inventering påminner dig om vad du har tillgängligt så att du kan variera dina dagliga val. Du kanske ser ett par örhängen som du gillar, men glömde att äga. Genom att redigera den varje år kommer du också att förhindra att din samling överträffar din smycken.

Oorganiserade smycken orsakar förlust och skada

Om allt detta verkar vara besvärligt, överväga alternativ. Först spenderar du tio minuter på jakt efter ett par örhängen som du gillar, men bär sällan, bara för att upptäcka att en av stolparna är trasig eller att en av örhängen saknas. För det andra tar det längre tid att klä dig på morgonen eftersom du måste kamma hela din samling för tändstickor. För det tredje kommer dina silversmycken att fläckas om de inte lagras ordentligt och du måste spendera eftermiddagen på att rengöra smyckena. För det fjärde rynkar halsbandet och utvecklar en ful täthet eller knut som inte kan ångras.

Om du värdesätter dina smycken är du skyldig dig själv och din samling att behålla dem ordentligt. Tänk hur enkelt det är att hitta nya smycken när du redan vet vad du har.

ordetfritt